¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (2024)

+ Mijn Updates

+ Mijn Films

  • Info
  • Stemmen
  • Kopen
  • Statistieken

Komedie / Western |104 minuten

2,82 509 stemmen

+ Mijn stem

72 reacties

Genre:Komedie / Western

Speelduur:104 minuten

Alternatieve titel:Three Amigos

Oorsprong:Verenigde Staten

Geregisseerd door:JohnLandis

Met onder meer:ChevyChase, SteveMartin en MartinShort

IMDb beoordeling:¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (2)6,5(84.093)

Gesproken taal:Duits, Engels en Spaans

Releasedatum:13 augustus 1987

  • On Demand:

  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (3) Bekijk via iTunes
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (4) Niet beschikbaar op Netflix
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (5) Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (6) Niet beschikbaar op Videoland
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (7) Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (8) Niet beschikbaar op Disney+
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (9) Niet beschikbaar op Google Play
  • ¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (10) Niet beschikbaar op meJane

Plot ¡Three Amigos!

"They're Down On Their Luck And Up To Their Necks In Senoritas, Margaritas, Banditos And Bullets!"

Mexico, 1916. Het arme dorpje Santa Poco wordt geteisterd door de moorddadige bende van El Guapo. De mooie dorpsbewoonster Carmen hoopt op de hulp van de '3 Amigos' om hen te bevrijden van deze bandieten. Ze kent deze mannen van het witte doek en stuurt hen een telegram. De 3 Amigos zijn de drie Hollywoodacteurs Lucky, Dusty en Ned, die in hun films het kwaad bestrijden en natuurlijk ook overwinnen. Ze werden zopas door filmmagnaat Flugelman ontslagen en zijn dan ook blij met het telegram dat zij interpreteren als een uitnodiging om in Santa Poco op te treden. In Mexico aangekomen denken de drie acteurs eerst dat hun tegenstander El Guapo ook een acteur is. Maar al snel komen ze tot het besef dat ze ditmaal met echte boeven af te rekenen hebben.

¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (11)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (12)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (13)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (14)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (15)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (16)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (17)¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (18)

',nextArrow: '

',responsive: [{breakpoint: 767,settings: {slidesToShow: 2.2,slidesToScroll: 2}}]});});

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Chevy Chase

Dusty Bottoms

Steve Martin

Lucky Day

Martin Short

Ned Nederlander

Alfonso Arau

El Guapo

Tony Plana

Jefe

Patrice Martinez

Carmen

Kai Wulff

German

Abel Franco

Papa Sanchez

Fred Asparagus

Bartender

', nextArrow: '

',responsive: [{ breakpoint: 767, settings: {slidesToShow: 2.7,slidesToScroll: 2 }}]});});

Alle Media

Video's en trailers

Reviews & comments

  • 72 berichten
  • 15 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 72 BERICHTEN
  • 15 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

Mescaline

  • 6997 berichten
  • 2759 stemmen

20 juli 2013, 14:00 uur

De film is vermakelijk maar daarmee is veel gezegd, heb niet vaak kunnen lachen( misschien 2x) en vond in het bijzonder Martin Short verkeerd gecast.

Op Imdb lees ik dat ze die rol van Ned eigenlijk wouden laten vervullen door Robin Williams wat in mijn ogen ook een veel betere keuze had geweest maar waarschijnlijk konden ze hem spijtig genoeg niet overhalen. Ook Bill Murray doet de ronde weliswaar in een andere rol maar ook hij had prima Ned kunnen spelen.

Chevy & Steve kon ik zoals gewoonlijk wel waarderen, al is het zeker niet 1 van hun betere rollen.

¡Three Amigos! is niet een hele slechte comedy en grotendeels aardig vermakelijk maar toch heb ik sterk het idee dat ze hieruit meer konden halen, zelfs met een redelijk simpel plot.

2,5*

tommykonijn

  • 4969 berichten
  • 2225 stemmen

20 juli 2013, 16:39 uur

Brix schreef:

(quote)

Dat is met opzet zo gedaan, als (vette) knipoog naar de 'singing cowboys' b-westerns van de jaren '30, '40 en '50, waarin dergelijke scenes regelmatig voorkwamen.

Ok, dat wist ik niet. Maar ik heb er eigenlijk sowieso wel om moeten lachen 😄

mister blonde

  • 12488 berichten
  • 5449 stemmen

2 juni 2014, 11:56 uur

Na 2 lowbudgetproducties, maakte Landis opeens een drietal uitermate geslaagde films (en een wereldberoemde clip) op rij die belangrijk waren voor het Amerikaanse filmlandschap van die tijd. Daarna maakte hij eerst nog wel aardige films, voordat ie opeens weinig meer goed leek te kunnen doen. Dit is inderdaad nog wel aardig. Tegenover elke flauwe grap staat een erg leuke.

Het misverstand wordt net wat te lang doorgevoerd en het geheel is wat te wisselvallig om bij te blijven. Eigenlijk zijn de geslaagde grappen (o.m. de trui, het muzikale intermezzo, het zingende bosje, de stomme film fragmenten) op de een of andere manier een pijnlijk besef van hoe leuk de film als geheel had kunnen zijn.

3 kleine sterren, heb me op zich wel vermaakt, maar de drie vrienden wisten mijn aandacht naar het einde toe steeds wat minder vast te houden.

Vinokourov

  • 3143 berichten
  • 2909 stemmen

13 juli 2015, 21:44 uur

Stiekem toch wel een sympathieke film door het Western-thema. In het begin heeft het volop misverstanden over en weer, de tweede helft gaat verder als een simpele western, waarbij drie entertainers uit Hollywood een stoffig stadje moeten beschermen tegen bandieten. Steve Martin en Chevy Chase vind ik niet bepaald de meest geweldige komieken en Martin Short kende ik niet vooraf, maar met zijn drieën maken ze er wel een leuke en lichtelijk ridicule film van.

neeknikker

  • 28 berichten
  • 33 stemmen

17 juli 2016, 20:25 uur

Alleen al lachen om de recensies, sommigen begrijpen de grappen totaal niet. BV. Het kampvuur. Hilarische grappen , schitterend.

jerry r

  • 519 berichten
  • 302 stemmen

5 juli 2019, 00:06 uur

?Heerlijke film echt geweldig

Al heel vaak gezien maar Blijft goed ?

Basto

  • 10234 berichten
  • 6850 stemmen

30 mei 2020, 08:03 uur

Blijft geestig. Totaal onzinnig.

Robi

  • 2395 berichten
  • 2463 stemmen

30 mei 2021, 15:47 uur

Lekker flauwe komedie over drie Mexicaanse filmcowboys die een grote schurk moeten verdrijven uit een klein plaatsje. Het verhaal is uiteraard heel voorspelbaar, maar er zitten ook een hoop leuke grappen in die al bijna net zo voorspelbaar zijn. Ik moest ook wel denken aan de Laurel & Hardy films. Daar zie je de grappen ook al mijlen van tevoren aankomen, maar toch moet je er om lachen. Al waren Laurel & Hardy natuurlijk de originelen.

Collins

  • 6326 berichten
  • 3778 stemmen

21 augustus 2021, 22:25 uur

Een heerlijke western-komedie van John Landis die zeer fijne humor mengt met ongenadige nonsens. Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short. Leuk.

Een originele komedie. Het verhaal draait om het idee om acteurs in te huren die beroemd zijn geworden in een bepaalde heldenrol en die vervolgens te plaatsen in eenzelfde situatie als in hun fictieve hoedanigheid. Maar dan in de echte wereld met echt gevaar. Volgens mij een origineel idee waar een latere komedie als Galaxy Quest (1999) dankbaar gebruik van heeft gemaakt. Alhoewel het idee in Fright Night (1985) ook werd toegepast, realiseer ik me opeens. Kleinschaliger en veel minder hilarisch weliswaar, maar toch. Hoe dan ook, een schitterend uitgangspunt voor sprankelende situation comedy.

En de comedy deugt. De drie getalenteerde hoofdrolspelers grossieren in verrukkelijk grappige scènes, waarbij het me niet zou verbazen dat er hier en daar stevig geïmproviseerd wordt. De arrogantie, naïviteit en eigenwaan van de weinig talentvolle personages zijn aanleidingen voor heerlijke humor. Ook de western clichés die op de hak worden genomen zijn een bron van vermaak.

De film is geen doorlopend spervuur van grappen. Af en toe wordt het tempo teruggeschroefd en is het tijd voor meer geraffineerde humor die heerlijk samensmelt met de altijd aanwezige absurditeiten die zich in het verhaal voordoen. De afwisseling houdt het niveau hoog.

Met muziek van Randy Newman. Ik heb een gruwelijke hekel aan de muziek van Randy Newman. De uitvoering van 'The Ballad of the Three Amigos' waarmee de film aftrapt en dat gezongen wordt door Martin, Chase en Short is echter bijzonder hilarisch. Ook de nummers 'My Little Buttercup' en 'Blue Shadows' werden opgeleukt met visuele afleiding en waren verdraaglijk. Het viel gelukkig mee.

Zelfs met de muziek van Randy Newman is ¡Three Amigos! heerlijk vermaak.

Shadowed

  • 8772 berichten
  • 5482 stemmen

8 augustus 2022, 12:52 uur

Pijnlijk.

John Landis is berucht geworden door de gevaarlijke en soms zelfs illegale praktijken waarmee hij filmt. Als ik in deze film dan ook exploderende huizen of sets zie, vraag ik me meteen af hoeveel gewonden er bij zijn geraakt. Dat mag overigens weinig pret van de film drukken, want die pret was er in de eerste instantie al niet.

Three Amigos is een film die graag gebruik wil maken van het trio die de hoofdrollen vertolken. Apart van elkaar zijn het grote namen binnen de industrie. Steve Martin, Chevy Chase en Martin Short. Het is moeilijk om echt om deze namen heen te kijken binnen onze wereld. Toch weet er geen enkele naam hier aan te slaan. Want ondanks de grote druk die Landis zet op hun komische talenten blijven het allemaal ontzettend vervelende figuurtjes.

Schreeuwen, gescripte dialogen en het trekken van gekke bekken. Three Amigos gooit van alles in de mix zonder dat de ingrediënten echt werken. Wat wel werkt zijn de redelijk grote omgevingen die kolossaal worden opgeblazen. Dat levert gelukkig enkele imponerende actiescenes op, maar dan hebben we het vooral over achtergrondvulling terwijl de focus echt op de voorgrond ligt.

Het blijft een vermoeiend geheel dat vooral duurt en duurt. Het geforceerde spel van de film maakt het eigenlijk ook vooral ongemakkelijk om je comfortabel te voelen. Landis heeft een zeker talent om films vermakelijk te maken door middel van een lompe inrichting, maar niet als het erdoorheen geforceerd moet worden met nog een grote berg flauwe grapjes en rare gezichten. Dan komt er namelijk Three Amigos van. Vermoeiende rit, blij toen deze eindelijk was afgelopen.

Onceuponanytime

  • 666 berichten
  • 904 stemmen

17 november 2023, 18:02 uur

Zalig, komedie ten top. Destijds meermaals bekeken

Kondoro

  • 10777 berichten
  • 2526 stemmen

23 november 2023, 23:48 uur

"You dirt-eating piece of slime! You scum-sucking pig! You son of a motherless goat!”

Deze film heb ik denk ik het vaakste voorbij zien komen, aangezien hij helemaal op nummer één staat in mijn kijk-lijst (aangezien deze alfabetisch is) en ik heb de film denk ik al wel tien jaar links laten liggen. Toen ik van de week weer opzoek was naar een film vanuit mijn kijklijst, zag ik deze titel wederom voorbijkomen en heb ik eigenlijk de gok genomen hem toch maar te kijken. Persoonlijk ben ik best een fan van het western genre, al ken ik er niet veel van. Het is niet mijn type genre dat ik nou echt elke week op zou zetten, dus neem het mij niet kwalijk als ik niet bepaalde punten ken van een bekende tv-show, of uit bepaalde western films die ik moet herkennen. Dat doe ik niet. Tevens is komedie wel een favoriet genre van me die ik vaker kijken, al was deze film niet bepaald mijn komedie.

Maar, helaas moet ik achteraf toch concluderen dat ik niet zoveel met deze film kon. De film was gewoon niet grappig. En veel scenes vond ik zelf best saai om te zien, wat ervoor zorgde dat ik eigenlijk het eerste uur er héél moeilijk door heen kon komen. Dat ze begonnen te zingen was voor mij een schrik moment, en het verbaasde me eigenlijk dat ik toen de film niet gelijk heb uitgedrukt. Dat is echt niet iets waarmee je bij mij moet aankomen, dat vind ik tien keer niks. Ook dankzij de plotomschrijving had ik eigenlijk een totaal andere film verwacht dan dat ik kreeg. Er zitten wel wat leukere momenten in maar, ik kon er allemaal niet zoveel mee. Niet mijn film, en dat gaat het denk ik ook nooit worden.

Vorige123Volgende

¡Three Amigos! (Film, 1986) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6183

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.