15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (2024)

Rund, kip, zalm, vega, vegan… Er zijn zat opties als het aankomt op een lekkere burger in Rotterdam. De laatste tijd zagen we de ene na de andere burgertent openen in onze stad, met ieder een eigen variant op een lekkere burger.

Hieronder delen we 14 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam!

1. Ter Marsch & Co

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (1)

Altijd al een burger willen proeven die een award heeft gewonnen? Bij Ter Marsch & Co serveren ze de winnaar van de beste burger (en friet!) van Nederland in 2020. De winnende burger is de ‘Gojira’, een Koraanse burger op Aziatische steambun, patty van dry Aged Rib Eye en Japans Wagyu, zoetzure komkommer, mini bok-choy, bulgogi pulled pork, geroosterd buikspek, rode ui, yuzu-manuka honing, gochujang saus en nori casave chips. Wauw, dat is (letterlijk) een mond vol!

Voor de vegetarische gasten heeft Ter Marsch & Co ook een goede veggie burger. Namelijk de ‘Natural Happiness: 100% plant, 0% cow patty’ met gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, citroen-mosterd saus, komkommer, Remekerkaas en crumble van hazelnoot en boekweit.

Adres

Witte de Withstraat 70, 3012 BS Rotterdam 39

2. Diego’s

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (2)

Toen Diego opende in Rotterdam, werd het al gauw een van onze favoriete plekken om een burger te scoren. Bij Diego’s kun je allerlei soorten unieke hamburger creaties krijgen; van de Bugles Burger met machtige kaassaus tot de veganistische Beyond Burger. Bestel jouw favoriete burger met portie heerlijke friet en misschien zelfs een glas champagne? Niets is te gek bij Diego’s.

Adres
Posthumalaan 3, 3072 AG Rotterdam

3. Roffa RestoBar

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (3)
Bij Roffa RestoBar, de opvolger van Roffa Streetfoodbar, kun je genieten van (lokale) bier, burgers, hot dogs en Texas BBQ. De heerlijke burgers en hot dogs zijn ook beschikbaar in een veggie variant. Het typische Texas-vlees van de grill wordt klaargemaakt op hun op hout gestookte Oklahoma smokers.

Adres

Zwaanshals 341A, 3035 KL Rotterdam

4. Burgertrut

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (4)

Niet alleen hebben ze een bijzondere naam, de burgers bij Burgertrut zijn ook zeker de moeite waard! Ze matchen hun burgers met veel unieke sausjes en smaken. Van traditioneel met een twist, tot ‘borderline experimenteel’ is hoe zij hun stijl omschrijven. Handig om te weten is dat de burgers van organisch vlees zijn en dat er ook genoeg keuze is voor vegetariërs en veganisten.

Adres

Delftseplein 39, 3013 AA Rotterdam

5. Burger Club

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (5)

De Burger Club verdiend ook zeker een plekje in dit lijstje. In 2016 en 2017 kon je hier volgens de Metro de ‘Beste Burger van Rotterdam’ eten. Op het menu van de Burger Club vind je allerlei soorten hamburgers, zoals de Burger Club Special (winnaar Best Burger R’dam 2017), 4 kazen, Rossini Burger, Classic Burger, Juicy Jack en nog veel meer. Ze serveren ook de Dutch Weed Burger, die 100% plantaardig is.

Adres

Nieuwe Binnenweg 139 A, 3014 GJ Rotterdam

6. Baek

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (6)

De Baek Burger – gegarneerd met kalfsvlees met Cloosterkaas, kropsla, ui, krokante bacon en augurk – werd in 2018 uitgeroepen tot de beste burger van Rotterdam. Dat lijkt me voor menig burgerliefhebber wel een goede reden om Baek te bezoeken!

Adres

Blaak 329, 3011 GB Rotterdam

7. Pickles

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (7)

Foto door Nanda Hagenaars.

Burgers EN wijn is wat je krijgt bij pickles. Vega, kip, rund, gamba’s, zeebaars, bacon, er is voor ieder wat wils. Gecombineerd met een glaasje wijn heb je gegarandeerd een topavond.

Adres

Grotemarkt 186, 3011 PA Rotterdam

8. Holy Smoke

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (8)

Naast vlees van de grill hebben ze bij Holy Smoke cheeseburgers, pulled pork burger en de Holy Smoke Burger XL! Ben je vegetariër? Geen probleem! Ze hebben ook een lekkere falafel burger, veggie sandwich, salade en zoete aardappel tortilla.

Adres
Tiendplein 1A, 3014 BH Rotterdam

9. Hamburg

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (9)
Als ze het restaurant zelfs naar het gerecht vernoemen, moet het wel goed zijn toch? Bij Hamburg serveren ze ‘proper’ burgers, gemaakt van verse ingrediënten en ‘eerlijk’ vlees. Dit betekent geen hormonen en antibiotica. Met wat frietjes, groente en een milkshake erbij ben je helemaal voorzien.

Adres

Witte de Withstraat 94B, 3012 BT Rotterdam

10. Flower Burger

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (10)

Bij Flower Burger eet je de regenboog aan vegan burgers. De uiteenlopende kleuren van het huisgemaakte brood zijn rechtstreeks uit de natuur. Alles wat er wordt geserveerd is 100% natuurlijk, vegan en home made, van het brood tot aan de saus. Naast de vaste, vrolijk gekleurde burgers op de kaart is er elk kwartaal een wisselende ‘Limited Edition’ burger in een nieuwe kleur en smaak.

Ga de regenboog proeven bij Flower Burger!

Adres

Hoogstraat 107A, 3011 PK Rotterdam

11. Ellis Gourmet Burger

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (11)

Ellis is in België al een grote hit en nu heeft het ook zijn plek gevonden in onze mooie stad. Hier kun je burgers proeven die zijn bedacht door topchefs met daarbij de lekkerste patat of onion rings!

Adres

Stationsplein 49, 3013 AK Rotterdam

12. Encore Bar & Grill

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (12)

Steaks, bier en… burgers! Bij Encore Bar & Grill krijg je de echte Amerikaanse ervaring. In dit sportcafé kan je de hele dag sport kijken terwijl je jezelf vol eet met typische Amerikaanse gerechten. En vergeet vooral niet de Oreo cheesecake erbij te bestellen!

Adres

Posthoornstraat 526, 3011 WD Rotterdam

13. Gracy’s

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (13)

Eten bij Gracy’s is alsof je terug in de tijd gaat dankzij hun door de jaren 50 geïnspireerde interieur. Deze toffe interior maakt het zeker een Instagrammable plekje in Rotterdam! Hier eet je heerlijke hotdogs, milkshakes en natuurlijk echte Amerikaanse burgers! Deze plek is zeker een bezoekje waard.

Adres

Mauritsstraat 1A, 3012 CE Rotterdam

14. Vegan Junk Food Bar

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (14)

Vegan Junk Food Bar is een plek waar veganisten en niet-veganisten 100% plantaardige snacks kunnen eten. Als je op zoek bent naar de perfecte plantaardige hamburgers, dan is de Vegan Junk Food Bar zeker een bezoekje waard. Er zijn heerlijke opties, zoals: de Original VJFB 3.0, Daddy Mc Chik’N en de Notorious Sumo 3.0.

Lees hier over meer unieke, nieuwe hotspots in Rotterdam!

Adres

Schiedamse Vest 144, 3011 BG Rotterdam

Dat waren enkele van onze favoriete plekken om een goede burger in Rotterdam te krijgen! Wat is je favoriete plek om een burger in onze stad te krijgen? Laat het ons weten in de comments hieronder.

15 restaurants voor de beste burgers in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated:

Views: 6102

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.